De Erasmusbundel, met zes jeugdverzen van Erasmus, die hij schreef toen hij verbleef in het klooster van Stein, is te koop bij de Drukkerswerkplaats, bij Museum Gouda, Boekhandel Verkaaik en in de Chocoladefabriek.

Deze verzen zijn voor het eerst in het Nederlands vertaald door de Groep Latijn van Gouda op Schrift. Het boekje bevat de foto’s van de handschriften, de tekst in het Latijn en het Nederlands. Meer over deze uitgave vindt u in het artikel Goudse gedichten van Erasmus.

Het boekje verschijnt aan de vooravond van de tentoonstelling “Erasmus, ik wijk niet voor niemand” in museum Gouda. De gedichtenbundel is gemaakt door Drukkerswerkplaats Gouda, Gouda op Schrift en het Erasmusgenootschap.

Het boek werd gepresenteerd in een druk bezochte bijeenkomst in de Chocoladefabriek, zaterdag 30 januari. Met mooie lezingen van Piet Zuijdwijk van Gouda op Schrift, Peterpaul Kloosterman en Wil Arts van Erasmus Genootschap Gouda.

Het boek is vanaf nu te koop voor € 7,50 en de bibliofiele editie op bestelling exclusief bij Drukkerswerkpaats voor € 39,- (voor donateurs € 35,-).