De Drukkerswerkplaats nodigt u mede namens het Erasmus Genootschap Gouda, Gouda op Schrift en Streekarchief Midden Holland van harte uit voor de boekpresentatie van “Desiderius Erasmus. U die hierlangs loopt, sta stil en lees deze verzen. Gedichten uit Gouda”.

Zaterdag 30 januari, 14.00 Chocoladefabriek

Klein Amerika 20, 2806 CA Gouda

De bundel bevat de zes jeugdverzen van Erasmus, die hij geschreven heeft toen hij verbleef in het klooster van Stein. Deze verzen zijn voor het eerst in het Nederlands vertaald door de Groep Latijn van Gouda op Schrift. Het boekje bevat de foto’s van de handschriften, de tekst in het Latijn en het Nederlands. Meer over deze uitgave vindt u in het artikel Goudse gedichten van Erasmus.

Het boekje verschijnt aan de vooravond van de tentoonstelling “Erasmus, ik wijk niet voor niemand” in museum Gouda en wordt gepresenteerd in het kader van de programmering wijsheid van de Chocoladefabriek.

Programma

inloop vanaf 13.45 met koffie/thee, start 14.00

  • Welkom door Drukkerswerkplaats
  • Piet Zuijdwijk (Groep Latijn van Gouda op Schrift) met introductie over de vertaalde gedichten
  • Peterpaul Kloosterman (Drukkerswerkplaats) vertelt over het tot stand komen van het boekje
  • Wil Arts (voorzitter Erasmus Genootschap Gouda) spreekt over de jeugd van Erasmus en zal tevens het eerste bibliofiele exemplaar van het boekje overhandigen aan Gerard de Kleijn, directeur van Museum Gouda.

Het boekje (ISBN 978-90-823383-1-7) is vanaf 30 januari voor € 7,50  te koop in de Chocoladefabriek, Museum Gouda en de boekhandel.

Als een uitgave van Sub Signo Leonis, verschijnt er tevens een bibliofiele uitgave in een oplage van 50 stuks van deze bundel, hiervoor zal een intekenlijst aanwezig zijn.

Laat het even weten dat u komt via info@drukkerswerkplaats.nl, dan kunnen we daar rekening mee houden. Graag tot 30 januari!