De nieuwste bibliofiele uitgave van de Drukkerswerkplaats is ‘Lied van de wormen’ van dichter Hans Dekkers en kunstenaar Ina van Zyl. Op zaterdag 1 oktober werd de bundel officieel overhandigd aan Piet Gerbrandy (winnaar van de Jan Campertprijs), de volgende dichter in de serie van Nederlandse poëten die hun werk zien verschijnen in hoogdruk bij Sub Signo Leonis.

Lied van de wormen

‘Lied van de wormen’ is een profane hymne, die zich richt tot de mensheid met zijn hardnekkige en hoogmoedige geloof in onvergankelijkheid en onsterfelijkheid. Mama worm zingt haar lied en haar soortgenoten belegeren onverschrokken de beschaving van de bovengrondsen. De lino’s die het gedicht begeleiden zijn van de hand van de in Zuid-Afrika geboren en in Amsterdam werkende Ina van Zyl.

Hieronder ziet u een impressie van deze mooie middag:

De oplage van de bundel is zeer klein: 44 exemplaren. U kunt hem bestellen à € 39 (€ 35 voor donateurs van de Drukkerswerkplaats) door een mail te sturen naar info@drukkerswerkplaats.nl. Of kom op woensdagen langs in de Drukkerswerkplaats in de Chocoladefabriek in Gouda.