Op 26 september om 14.00 uur is de presentatie van de van de bibliofiele uitgave van ‘Een raam op mijn tafelblad’ van Leo Vroman. De presentatie van de Vromanbundel van de Drukkerswerkplaats Gouda vindt plaats in de Chocoladefabriek. 

De bundel is samengesteld door voormalig stadsdichter Klara Smeets. Peterpaul Kloosterman maakte het ontwerp. De bundel heeft een primeur: het gedicht ‘Aan de dijk’ (uit 2013) verschijnt voor het eerst in deze bundel van Sub Signo Leonis.

De presentatie gebeurt door Klara Smeets, samen met enkele andere (oud-)stadsdichters zoals Jan Graafland en Ruud Broekhuizen. Zij lezen elk een gedicht uit de bundel voor en reageren erop met een eigen gedicht.

Peterpaul Kloosterman geeft een toelichting op het productieproces van de bundel.

De bundel kost 39 euro (29 euro voor donateurs).

De Goudse Leo Vroman is één van de grootste dichters die Nederland ooit gekend heeft. Hij was een multi-talent; schreef gedichten en dagboeken, maakte talloze tekeningen, schilderijen en videokunst. Toch zag Leo zichzelf vooral als wetenschapper en bioloog. Zijn ontdekkingen over bloed zijn internationaal bekend als het Vroman-Effect.

De Drukkerswerkplaats Gouda is een ambachtelijke werkplaats in het hartje van Gouda. Week-in-week-uit maken vaklieden hier de mooiste grafische producties van het land. Onder het drukkerslabel Sub Signo Leonis zet de drukkerswerkplaats een prachtige traditie voort.