auteur:
Louis Couperus ; Petra Teunissen-Nijsse

uitgave:
Gouda : Sub Signo Leonis, 2014

formaat:
17 X 12 cm, [+5] p., los omslag

colofon:
‘De Waaiers’ van Louis Couperus verscheen in Het snoer der ontferming, oorspronkelijke uitgave: Nijgh & Van Ditmar’s Uitgeversmaatschappij, Rotterdam, 1924.

‘De Waaiers’ is gezet in de Spectrum corps 12 en gedrukt op de pers van Sub Signo Leonis op Tintoretto, het voorwoord door Petra Teunissen-Nijsse is geprint in de Quadraat sans op Biotop.

Van de genummerde oplage van 25 exemplaren kregen er 20 een omslag van Elefantenhaut en werden er 5 gebonden door Wilma van Ipenburg.

Gezet in januari 2014 door Hans Saarloos en Ton Spoel in de Jeruzalemkapel in Gouda. Gedrukt door Peter Hendriks en Marius van der Heuvel in maart 2014, op de nieuwe locatie van de Drukkerswerkplaats, de Chocoladefabriek in Gouda. De typografie werd verzorgd door Peterpaul Kloosterman en de eindredactie was in handen van Petra Luijkx-Evers. De uitgave verscheen in opdracht van het Louis Coupeurs Genootschap ter gelegenheid van het afscheid van vijf bestuursleden: Ria Keene-Fiolet, Han Peek, Liesje Schreuders, Petra Teunissen-Nijsse, Tessy van de Ven-van de Besselaar. Zij ontvingen een gebonden exemplaar.

Pieter Stroop presenteerde, als voorzitter van de Drukkerswerkplaats Gouda, de boekjes op 13 april 2014 in de Paleiskerk in Den Haag. Dit is nummer [met de hand genummerd].

prijs:
niet meer leverbaar

Het Couperus Genootschap vond in de Drukkerswerkplaats de meeste ideale uitgever van dit afscheidscadeau voor vijf bestuursleden. Het eerste contact tussen de redactie en het Louis Couperus Genootschap vond plaats op de dag van de Haagse Geschiedenis. De door Wilma van Ipenburg gebonden luxe-exemplaren hebben een halfleren band met marmers in op de platten.

De uitgave werd op de Couperus Genootschapsdag  in de Haagse Paleiskerk gepresenteerd.

web-waaiers

De Waaiers

Reproduktie Museum Meermanno.
(Den Haag 03-09-15) Foto:Frank Jansen