De Drukkerswerkplaats Gouda heeft een geweldig nieuw onderkomen in de Chocoladefabriek. Wij nodigen onze donateurs en relaties daarom graag uit om op zondag 2 maart samen met ons het glas te heffen op de toekomst van de werkplaats en de mooie dingen die we hier de komende jaren willen doen.

In de Chocoladefabriek hebben we genoeg ruimte om naast de Boston trapdegelpers uit 1905 van meesterdrukker Ger Kleis ook onze andere drukpersen te laten draaien: een Cope & Sherwin Imperial Press uit 1841 en een Grafix-N cylinderpers. Met deze machines plus al het grafisch materiaal (letters, zethaken, galeien, kasten & bokken) dat inmiddels verzameld is, kunnen we de prachtigste dingen maken en het drukkersambacht in al zijn facetten doen herleven.

Tijdens de opening presenteren we met gepaste trots ‘Labyrint’, een gedichtenbundel van Klara Smeets. Met dit werk laten we zien wat we kunnen. Het boekje is een bijzonder ontwerp met een ingenieuze vouwwijze, waarin we diverse druktechnieken hebben gecombineerd.

Het programma is als volgt:
12.45   Inloop en ontvangst met koffie
13.00  Opening en inleiding door Pieter Stroop, voorzitter St. Drukkerswerkplaats Gouda
Voordracht door Stadsdichter Klara Smeets
Presentatie eerste exemplaar Labyrint door Peterpaul Kloosterman, (typo)grafisch ontwerper en secretaris St. Drukkerswerkplaats Gouda
13.30  Rondleiding door de nieuwe Drukkerswerkplaats

Meld u zich aan en beleef deze fantastische start met ons mee. Per mail is het eenvoudigste. We zien u graag op 2 maart!