De Drukkerswerkplaats Academie biedt, tijdens de tentoonstelling Uitgelezen in Museum Gouda, een cursusprogramma aan. Het zetters- en drukkersambacht bestaat al honderden jaren. Deelnemers die dit zelf willen ervaren, kunnen een workshop volgen bij de Drukkerswerkplaats Academie.

Zaterdag 7 maart 2015 | POËZIE

In deze workshop o.l.v. Jan Graafland, schrijver en voormalig stadsdichter, leren deelnemers omgaan met woorden. Zij schrijven zelf een gedicht en denken na over wat zij willen zeggen en de woordkeus. Een leuke, praktische workshop met als eindresultaat een gedicht.

Zaterdag 21 maart 2015 | PAPIERSCHEPPEN

Maak handgeschept papier o.l.v. Wilma van Ipenburg van handboekbinderij de Waterjuffer. Deelnemers vermalen eerst oude stof en lompen. Van de ontstane pulp maken zij met behulp van schepramen prachtig handgeschept papier.

Zaterdag 11 april 2015 | GRAFISCH VORMGEVEN

Deze workshop gaat over de beginselen van basistypografie, van lettergebruik, lettergewichten en corpsen tot kleur en het gebruik van ‘wit’. Maak o.l.v. Peterpaul Kloosterman kennis met de vertaling van tekst tot boek.

Zaterdag 25 april 2015 | ZETTEN EN DRUKKEN

Zet o.l.v. de meesterzetters van de Drukkerswerkplaats een zelf gekozen tekst in lood. En maak vervolgens een prachtige afdruk op een van de drie bijzondere persen van de Drukkerswerkplaats.

  • Aanmelden voor de workshop van zaterdag 25 april 2015, 10.00 – 12.30 uur.
  • Aanmelden voor de workshop van zaterdag 25 april 2015, 14.00 – 16.30 uur.

Zaterdag 9 mei 2015 | BOEKBINDEN

In deze workshop leren deelnemers o.l.v. Wilma van Ipenburg over boeken binden in verschillende technieken. Er is aandacht voor diverse toepassingsmogelijkheden van papier, verschillende bindwijzen en het praktisch binden van een boekje in een enkele katern.

  • Aanmelden voor de workshop van zaterdag 9 mei 2015, 14.00 – 17.00 uur.

Prijs:

De prijs voor deelname is 20 euro per cursus. U kunt ook deelnemen aan het volledige programma van 5 cursussen. Dan geldt een speciale prijs van 85 euro voor het gehele pakket.

Locatie:

Chocoladefabriek,
Klein Amerika 20, Gouda

Meer informatie:

Download de Brochure cultureel programma Uitgelezen.