Op Koppermaandag, 7 januari, start de tentoonstelling Mooi Marginaal bij de Drukkerswerkplaats in de Chocoladefabriek. In deze bijzondere presentatie worden 53 geselecteerde Nederlandse en Vlaamse bibliofiele en marginale uitgaven getoond. Marginale uitgaven onderscheiden zich van meer gangbare drukwerk door hun eigenzinnigheid. De oplages zijn meestal bescheiden en de productie ervan is vaak intensief door het vele handwerk dat eraan te pas komt.

Twee producties van Drukkerswerkplaats Gouda
In de tentoonstelling bevinden zich ook twee pareltjes van de Drukkerswerkplaats. Het bijzondere boekje Labyrint, met gedichten van de voormalige Goudse stadsdichter Klara Smeets werd door de jury geprezen als een spannende goocheldoos vol prachtige gedichten. Ook de bundel De Steken van Sasja Janssen kon rekenen op de goedkeuring van de jury. Het is leuk dat kenners ook zien wat voor bijzonder drukwerk de Goudse Drukkerswerkplaats maakt.

   

De officiële opening vindt plaats op maandag 7 januari 2019 (koppermaandag) om 20 uur bij de Drukkerswerkplaats in de Chocoladefabriek. Inloop vanaf 19.30 uur
Auteur L.H. Wiener zal voor deze gelegenheid een introductie geven. Wiener is schrijver van korte verhalen, zijn bundel Vaders en zonen is ook geselecteerd.

De tentoonstelling is vrij toegankelijk en is te zien tot en met 9 maart 2019. Er is tevens een catalogus verschenen, waarin alle geselecteerde afbeeldingen inclusief beschrijvingen zijn opgenomen. Deze is bij de Drukkerswerkplaats en KRUIM te koop voor € 5,–.