Ter ere van de 500e verjaardag van Coornhert en speciaal voor de 10e verjaardag van de Drukkerswerkplaats, schreef Paul Abels een essay met de titel Coornhert en de drukpers (Door den druck alle de wereldt ghemeen maken).

Dit essay beschrijft hoe de relatie tussen Coornhert en zijn drukkers verbonden is met vele andere facetten en talenten van het leven van de veelkleurige vrijdenker. Drukkers waren belangrijk voor de verspreiding van uiteenlopend gedachtegoed, ook van omstreden of gewaagde idee├źn. Coornhert hechtte zeer aan de betrouwbaarheid van zijn drukkers en aan de kwaliteit van hun werk. De Drukkerswerkplaats huldigt dezelfde uitgangspunten. Dat vormt een goede basis voor opnieuw een mooie bibliofiele uitgave.

De productie van het boekje is in volle gang. Wie het leuk vindt om daar iets van te zien, is op woensdagen van harte welkom in de Chocoladefabriek!
Peterpaul Kloosterman is verantwoordelijk voor het ontwerp. Ursula Steenaart maakt speciaal voor deze uitgave linografie├źn. Het wordt een bijzondere uitgave in beperkte oplage.

Op 29 oktober, de sterfdatum van Coornhert, wordt zijn 500e verjaardag groots gevierd en herdacht in de Sint-Janskerk. Bij die gelegenheid presenteren de Drukkerwerkplaats en Paul Abels het fraaie eindresultaat van dit gezamenlijke project.