Onder de noemer Gouda inDRUK laat de Drukkerswerkplaats Gouda je de stad op een nieuwe manier ontdekken en in druk vastleggen.
Met steun van Fonds Gouda750 heeft de Drukkerswerkplaats speciaal voor de viering van Gouda750 een pakketje samengesteld waarmee je op straat afdrukken kunt maken van allerlei objecten die reliëf hebben, zoals putdeksels, bestrating, gedenkstenen of kunstwerken.
Het is geïnspireerd op de traditie van brass-rubbing en op de kunst van het drukken.

Gouda speelde door de eeuwen een belangrijke rol in de drukkerswereld, met drukkers als Gerard Leeu, Jasper Tournay, het drukkersgeslacht van Goor en drukkerij Koch & Knuttel.
De Drukkerswerkplaats zet deze rijke ambachtelijke drukkerstraditie al 10 jaar voort en is tegenwoordig gevestigd in de Chocoladefabriek.
Met Gouda inDRUK (#RubtheCity) brengen we de kunst van het drukken nog dichterbij en stellen we mensen in staat om zelf te drukken en de stad in drukwerk vast te leggen.

Met het pakket Gouda inDRUK leer je de stad op een actieve en creatieve manier beter kennen. Door middel van rubbing (wrijven) breng je een reliëf over op papier.
Je legt er een vel papier op en wrijft erover met krijt, zodat er een afdruk ontstaat. Zo simpel is het.
Je wordt je bewust van waar je loopt, je ontdekt nieuwe dingen en wordt verrast door wat er aan intrigerende reliëfs in de straat en in de stoep opgesloten liggen.
Een mooie bezigheid voor kinderen en volwassenen, voor Gouwenaars en bezoekers!

Foto’s van resultaten kunnen worden gedeeld via sociale media met #RubTheCity en in de Facebook groep:

Wethouder Thierry van Vugt gaf woensdag 3 augustus het startsein voor deze mooie zomerse activiteit voor kinderen én volwassenen.
Het pakket Gouda inDRUK (met groot vel papier, instructie, bijen-waskrijtje en chocolademunt) kost €2,50 en is verkrijgbaar bij de Chocoladefabriek/KRUIM, The Gouda Shop, De Goudse Waag, Cheese Experience en de Firma van Drie