kopperen

Al in de late Middeleeuwen werd op de eerste maandag na Driekoningen (6 januari) door de leden van de gilden een feest gevierd, de Koppermaandag. De traditie van deze feestdag is alleen onder drukkers in stand gebleven. De Drukkerswerkplaats Gouda nodigt iedereen uit de Koppermaandagviering met onze zetters en drukkers op 12 januari 2015 bij te wonen.

De viering zal dit jaar in het teken staan van de komende tentoonstelling Uitgelezen in Museum Gouda. We beginnen de avond om 18.00 met een eenvoudige, doch voedzame maaltijd met natuurlijk een ambachtelijk gebrouwen biertje erbij. Onze koppermaandagprent, die dit jaar met medewerking van de Goudse dichter Jan Graafland en kunstenaar Mieke de Haan is gemaakt, zal worden gepresenteerd.

Speciale gast is Just Enschedé, die al jaren juryvoorzitter en directeur van de Stichting De Best Verzorgde Boeken is en als geen ander kan uitleggen wat een boek nu een best verzorgd boek maakt. Tot slot bent u van harte welkom voor een borrel in de drukkerswerkplaats. De lezing van Just Enschedé om 20.00 is voor iedereen toegankelijk.

De maaltijd kost €15. Aanmelden kan heel eenvoudig hier:

http://bicat.bibliotheekgouda.nl/cgi-bin/bx.pl?vestnr=1820;a_id=129;event=tickw_uitvsel;u_id=137;