De Drukkerswerkplaats Gouda presenteerde op donderdag 15 juni 2017 haar nieuwste uitgave: Snackbarmenuet. De boekpresentatie vond plaats bij de Drukkerswerkplaats in de Chocoladefabriek in Gouda. 

De tekst van Snackbarmenuet is geschreven door Sophie Kassies. De Goudse kunstenaar Claudia Huft maakte drie gravures die in het boek zijn opgenomen. Het ontwerp was in handen van (typo)grafisch ontwerper Peterpaul Kloosterman. Dit buitengewoon gezamenlijk kunstwerk werd uiteindelijke gemaakt door de medewerkers van de Drukkerswerkplaats.

Driestemmig

Toen Claudia Huft aan Sophie Kassies haar gravure van de snackbarman liet zien, zei Sophie: ‘Die krijg ik wel aan de praat.’ Het resultaat daarvan is een driestemmige monoloog interieur. Drie personages: de snackbarman, een vrouw en een meisje zijn in stil gesprek. Drie levens komen samen in het universum van de snackbar.
Sophie Kassies gaf de personages in Snackbarmenuet een stem. Claudia Huft gaf ze een gezicht in zeer persoonlijke kunstwerken. (typo)Grafisch ontwerper Peterpaul Kloosterman ontwierp het samenspel van tekst, beeld en typografie. De medewerkers van de Drukkerswerkplaats Gouda maakten het boek op een ambachtelijke manier. Het resultaat is een buitengewoon gezamenlijk kunstwerk.

Sophie Kassies

Sophie Kassies (Amsterdam, 1958) schrijft al ruim vijfentwintig jaar teksttoneel en muziektheater voor volwassenen en kinderen. Voor het Nationale Toneel maakte ze in de loop der jaren een aantal boekbewerkingen, waarvan Genesis (2015) de bekendste is. Werk van haar werd vertaald in het Duits, Frans en Grieks.

Claudia Huft

Beeldend kunstenaar Claudia Huft (Medemblik, 1973) maakt schilderijen, grafiek en objecten, altijd gebaseerd op persoonlijke gebeurtenissen, angsten en herinneringen. Vogels keren in haar werk vaak terug. Momenteel werkt ze aan de serie ‘Iedere dag een tekening tot de inkt op is’ en maakt ze grafiek geïnspireerd door de natuur en het dagelijks leven.

Snackbarmenuet is tijdens de presentatie te koop voor € 69,–. Na de presentatie is het verkrijgbaar voor de reguliere prijs van € 78,– via de website van de Drukkerswerkplaats. Donateurs van de Drukkerswerkplaats betalen altijd de speciale prijs van € 69,– .