De nieuwe dichtbundel In het krijt bij de aarde van Hedwig Selles was al een tijdje klaar maar de presentatie ervan liet dankzij Covid op zich wachten. Maar nu is het dan eindelijk zover: op zaterdag 21 augustus om 14.30 uur in de Drukkerswerkplaats in de Chocoladefabriek. De uitreiking van het eerste exemplaar wordt opgeluisterd door Piet Gerbrandy, Coen Verboom en Egbert van Hattem (zang).

Vanwege de Corona-maatregelen en het handhaven van de 1,5 meter afstand, is het maximaal aantal aanwezigen helaas beperkt tot 30 personen. Het is helaas niet meer mogelijk om u aan te melden.

‘De hemel, de aarde, de oceanen, de planten, de dieren zelfs het nederigste schelpenpaadje spreekt zich onverzettelijk uit over het bestaan. Vol van vragen, vol van ziel en karakter waar ik me als dichter verwant mee weet. Ik zie een parallel met de Drukkerswerkplaats Gouda Sub Signo Leonis waar mijn bundel In het krijt bij de aarde is gedrukt door vaklieden. Daar op die plek wordt het karakter beprüfft van het papier, de pers en de inkt. Allen worden getest op de samenstelling van hun ‘zijn’ en hun behoeften. Ook de woorden van het gedicht worden getoetst en krijgen een vorm toegewezen, in zilver geïnkt onder het Zegel van de Leeuw. Rijk is de tekst die deze beproeving doorstaat.’

Hedwig Selles (1968) groeide op in de IJsseldelta en is cultuurwetenschapper en schrijfster. Publiceerde o.m. gedichten en korte verhalen in De Gids, Tirade en Hollands Maandblad. Van haar hand verschenen eerder de bundels Jaarringen, IJzerbijt, Schadenfreude en Wie hier binnentreedt. Maar ook op straat kan je werk van haar tegenkomen.

Na afloop is de dichtbundel te koop voor 39 euro (donateursprijs: 34 euro).
In het krijt bij de aarde van Hedwig Selles is een uitgave van Sub Signo Leonis
ontwerp: Peterpaul Kloosterman | zet-, druk- en bindwerk: medewerkers Drukkerswerkplaats
letter: Gill sans | papier: Colorplan Bagdad Brown en Bitter Chocolate 270 en 540 grams
Oplage: 50 genummerde en gesigneerde exemplaren

Download de uitnodiging