Deze uitgave kan je hier bestellen.

auteur:
Klara Smeets

uitgave:
Gouda : Sub Signo Leonis, 2014

formaat:
16 x 16 cm, gekleurde illustraties met daarop hoogdruk, 6 vouwbladen, 1 hoes Zaans bord met druk en blinddruk

colofon:
Labyrint, een poëtische wandeling door Gouda, werd samengesteld door stadsdichter Klara Smeets en is een uitgave van Sub Signo Leonis (SSL). Onder het teken van de leeuw is een ode aan de Goudse drukker Gheraert Leeu in opdracht van SSL. ‘Oosthaven’ gaat over de plofkraak die in maart 2012 plaatsvond in Museum Gouda, waarbij twee schilderijen van Ferdinand Bol beschadigd raakten. ‘Labyrint’ is geschreven in opdracht van de Gemeente Gouda bij de installatie van Milo Schoenmaker als burgemeester op 13 december 2012. ‘Stadsmuseum’ is geschreven in opdracht van het Gouds Catharina Gilde in april 2012. ‘Achter de kerk’, ‘Lange Tiendeweg’, ‘Sint-Jan’ en ‘Ondergronds’ zijn als maandgedichten eerder verschenen in de Goudse Post. ‘Museumtuin’ en ‘Zo Gouda’ verschenen eerder in de Krant van Gouda. ‘Klara verklaard’ werd geschreven door Pieter Stroop.

Sub Signo Leonis is de uitgeverij van Drukkerswerkplaats Gouda. Deze bijzondere uitgave is in een oplage van 100 exemplaren gedrukt in vlakdruk (offset) en hoogdruk. Daarna gestanst en ambachtelijk gebonden. Dit is nummer [met de hand genummerd].

Ontwerp en typografie: Peterpaul Kloosterman. lettertypes: Capibara en Minta. Vlakdruk: Klomp, Amersfoort. papier: 160 grs Biotop. Zetwerk: Wim Haxe, Hans Saarloos en Ton Spoel. Lettertype: Gill sans. Hoogdruk: Peter Hendriks en Marius van den Heuvel. Bindwerk: Wilma van Y[I]penburg en Petra Luijkx.

prijs:
49 euro, 39 euro voor donateurs

Een prachtig staaltje van het samengaan van vorm en inhoud: het Labyrint waar stadsdichter Klara Smeets de lezer doorheen leidt en de labyrintische vormgeving en bindwijze van het boekje. Een ongeëvenaard kunstwerkje!

web-labyrint-clara