Afgelopen zaterdag 28 mei 2022 zag de nieuwste dichtbundel van voormalig Goudse stadsdichter Jan Graafland DE SNOEK EN DE KAT het licht in de Chocoladefabriek.

De dichtbundel ontstond uit de samenwerking van dichter Jan Graafland, schilder Jan van Lokhorst en Peterpaul Kloosterman, vormgever en initiatiefnemer van Drukkerswerkplaats Gouda.

DE SNOEK EN DE KAT is een dichtbundel die leest als een roman. De dichter doet onverbloemd verslag van de periode in zijn leven waarin hij – echtgenoot en vader – plots alleen komt te staan. Een man in crisis herschrijft zich, met beelden ontleend aan de hem omringende natuur.

Het boek heeft een omvang van 68 pagina’s en bevat in 7 illustraties in verschillende kleuren.

In de Drukkerswerkplaats Gouda en onder de noemer van uitgeverij Sub Signo Leonis maken we al 10 jaar bijzondere boekproducties. Bibliofiele boekjes van Goudse dichters als Leo Vroman, Inez Meter en Klara Smeets. Maar ook landelijke topdichters als Sasja Jansen, Piet Gerbrandy, Hans Dekkers en Hedwig Selles. Het noeste handwerk van ambachtelijk zetten uit lood en drukken met de hand brengt beperkingen met zich mee. En juist die dagen altijd weer uit om de grenzen van creativiteit en van het lef wat we als Drukkerswerkplaats hebben op te zoeken en op te rekken

Dit drukwerk is liefdewerk. Liefdewerk nieuw papier, welteverstaan. Het verdient een publiek. Het is voor 27,50 euro te koop via de webwinkel van de Drukkerswerkplaats.

 

ISBN: 978 – 90 – 828350 – 3 – 8
NUR: 306
Tekeningen: Jan van Lokhorst
Ontwerp: Peterpaul Kloosterman
Zet – en drukwerk: De medewerkers van Drukkerswerkplaats Gouda
Gedrukt op de Grafix-N Cylinderpers
Letter: Mercator
Papier: Freelife Vellum 140 grams en Materica Terra Rosa 250 grams
Bindwerk: Boekbinderij Hoogendijk, Gouda