Een middeleeuws avontuur

Stap terug in de tijd van de pestdokters, waarzegsters, narren, troubadours en spinsters! Kom 17 oktober naar de Goudse binnenstad, waar zelfs de coopwarenmarct volledig in sfeer is, en op de meest onverwachte plekken Fabela de Zotte Nar opduikt … Het is weer Zotte Zaterdag! Een dag die ból staat van de activiteiten rondom Erasmus, Kind van Gouda. Want in Gouda werd Erasmus geschoold en gevormd ‒ om uit te groeien tot een briljante en geestige geleerde. Met een knipoog naar zijn ‘Lof der Zotheid’ wordt het hele gezin meegenomen naar de middeleeuwen, de tijd van de jonge Erasmus.

Hoe zou Erasmus zijn ideeën verspreid kunnen hebben als niet in zijn tijd ook net de boekdrukkunst een enorme ontwikkeling doormaakte?

Daarom is ook de drukkerswerkplaats aanwezig op Zotte Zaterdag in het oude Weeshuis. We kunnen zelfs een tipje oplichten van de sluier van een nieuwe Erasmus uitgave van Sub Signo Leonis.

Met een kleine handpers kunnen alle bezoekers zelf de titel drukken van onze nieuwe Erasmus uitgave.

Een uitgave van de jeugdverzen die Erasmus in zijn Goudse tijd schreef en die voor het eerst in het Nederlands zijn vertaald.

Een samenwerking met het Erasmus Genootschap Gouda, Gouda op Schrift en Streekarchief Midden-Holland.

Van alles te beleven voor jong en oud

Op de foto als middeleeuwer, Erasmus Kindergraffiti, workshops middeleeuwse dans en muziek, schrijven met een ganzenveer, rondleidingen langs verrassende middeleeuwse plekjes en proeven van heerlijke Erasmus Bonbons, Erasmus Kaas en Erasmus Bier … het is maar een greep uit het uitgebreide programma.

Kijk voor het volledige programma op www.welkomingouda.nl