Nacht van de Goudse verhalen
Op 14 mei a.s. in de Nacht van de Goudse verhalen, vertelt de Drukkerswerkplaats in de Chocoladefabriek het verhaal van de illustere 15e eeuwse Goudse drukker Gheerart Leeu. Naar hem is de uitgeverij van de Drukkerswerkplaats, Sub Signo Leonis (Onder het teken van de leeuw) vernoemd. Speciaal voor deze nacht is dankzij het Streekarchief Midden Holland ook een door Leeu in Gouda gedrukt boek te bekijken. Bezoekers krijgen de kans een boekenlegger te drukken.

Presentatie nieuwe dichtbundel Jan Graafland
Op zaterdag 28 mei 2022 presenteert uitgeverij Sub Signo Leonis de nieuwe dichtbundel van Jan Graafland. De feestelijke presentatie van DE SNOEK EN DE KAT vindt plaats in de Chocoladefabriek en is vrij toegankelijk voor iedereen vanaf 14.30 uur. Na afloop is de dichtbundel te koop voor € 27,50. Daarna is de bundel verkrijgbaar via onze webwinkel.
De dichtbundel ontstond uit de samenwerking van dichter Jan Graafland, schilder Jan van Lokhorst en Peterpaul Kloosterman, vormgever en initiatiefnemer van Drukkerswerkplaats Gouda.
DE SNOEK EN DE KAT is een dichtbundel die leest als een roman. De dichter doet onverbloemd verslag van de periode in zijn leven waarin hij – echtgenoot en vader – plots alleen komt te staan. Een man in crisis herschrijft zich, met beelden ontleend aan de hem omringende natuur.

Gouda inDRUK
Eind mei verschijnt een kant en klaar pakket waarmee Gouwenaren en gasten van buiten, jong en oud, de stad kunnen ontdekken door straatreliëfs te ‘rubben’.  Met krijt en papier maak je zo een afdruk van objecten waar je normaal zonder nadenken langs of overheen loopt. Het pakket Gouda inDRUK is een initiatief van de Drukkerswerkplaats voor de festiviteiten voor Gouda750 en te verkrijgen in de Chocoladefabriek.