De literaire uitgaven van de Drukkerswerkplaats Gouda verschijnen onder de uitgeversnaam Sub Signo Leonis: onder het zegel van de leeuw. Deze naam verwijst naar de Sub Signo Libelli pers van margedrukker Ger Kleis. De overname van de Boston trapdegelpers van Kleis vormde de basis van de Drukkerswerkplaats. Leonis verwijst naar de Goudse 15e eeuwse drukker Geraert Leeu, in de vroege jaren van de boekdrukkunst was hij de meest productieve en vernieuwende drukker in de Nederlanden.

De redactie van SSL bestaat uit: Corie Grootendorst, Peterpaul Kloosterman, Elly Verkerk en Hans Kristian Ploos van Amstel.

De Drukkerswerkplaats produceert in zeer kleine oplages. Niet voor niets spreken kenners over het ‘drukken in de marge’. Boekjes of gedichten in plano worden vaak in 30, 40 of 50 exemplaren geproduceerd. Zeer zelden overstijgt een uitgave een oplage van meer dan 100 exemplaren. Dat betekent dat veel van het werk Sub Signo Leonis terecht komt bij verzamelaars of antiquaren.

De komst van de complete inventaris van de Drentse meesterdrukker Ger Kleis naar Gouda was de start van de Drukkerswerkplaats. Deze private press was in literair Nederland bekend onder het drukkersmerk Sub Signo Libelli: Onder het Teken van de Libel.

Omdat hij zelf niet meer drukt, moest een nieuwe naam bedacht worden en bracht Kleis zelf een suggestie aan: Sub Signo Leonis. Wat betekent:  Onder het Teken van de Leeuw.  Een verwijzing naar drukker Gheraert Leeu, de befaamde Goudse drukker uit de vijftiende eeuw. Onder deze naam brengt de Drukkerswerkplaats nu nieuw, exclusief literair werk uit. Waarbij een redactiecommissie zich over de waarde van ingediend werk buigt en de kwaliteit bewaakt van het literaire fonds van Sub Signo Leonis.